Grillikota, saunakota, vieraskota,

          leikkimökki, metsästysmaja, erämaakämppä…

– mitä vain ikinä haluat, että kota on juuri sinunlaisesi ja vastaa tarpeitasi

Kotatuotantoomme kuuluu neljä standardikokoa. Seinät ovat mitoiltaan 1500mm, 1700mm, 1900mm ja 2500mm. Kotamallimme on helposti muutettavissa eri käyttötarkoituksiin. 

Ensisijaisesti tarjoamme kotapaketin avaimet käteen -periaatteella. Asiakas huolehtii ainoastaan, että kodan pohjalle tuleva maaperä on tasainen ja sorastettu. Teemme kodan perustaksi betonivalun, johon tulee ilmanvaihtoa varten kaivo ja ilmaputket. Tämä ei tarkoita, etteikö harkkoperustus olisi mahdollinen, mutta siitä ei tule läheskään yhtä vahva. Toimitus on ilmainen 100 km:n säteellä päämajastamme ja ylimenevästä kilometrimäärästä sovimme hinnan erikseen tapauskohtaisesti. 

Kota on valmistettu suomalaisesta kuusesta. Päädyimme tähän materiaalivalintaan siksi, että kuusi kestää sääolosuhteita huomattavasti mäntyä paremmin. Kuusi vääntelee mäntyä herkemmin, mutta meidän kehittelemämme elementtirakenne minimoi tämän ilmiön. Mallimme pysyy täysin mitoissaan. Vanhassa perinteisessä mallissa oviseinä tahtoo lähteä leviämään talvella katolle kertyneen lumitaakan vuoksi. Olemme kehitelleet kodan käyttömukavuutta ja päättäneet nostaa seinäkorkeutta. Meidän kodassamme ei tarvitse polttaa polviansa grillissä tai nousta ylös, jotta toinen pääsee ohitse. Seinän vieressä korkeus kattoon on pari metriä, pitkäkin henkilö pystyy oikaisemaan itsensä eikä pää osu kattoon. Ikkunat tulevat myös korkeammalle ja maisemiakin pystyy vaivatta katselemaan, perinteisessä mallissa ikkuna olisi takapuolen kohdalla ja silloin on ulkona olijalla mahdollisesti ”paremmat” näkymät kuin sinulla 🙂

Puolipyöreän höylähirren jalostamme tukista valmiiksi höylätuotteeksi itse. Hirressä on tuplapontitus, joka estää vedon syntymisen ja seinä pitää lämpöä paremmin. Hirren paksuus leveimmästä kohdasta on 43mm.

Kodat ovat kahdeksankulmaisia, elementtirakenteisia. Pintakäsittelyssä käytämme Tikkurilan tuotteita ja kattohuovan ostamme Katepalilta. Kun me pintakäsittelemme, niin teemme sen ennen kasausta ensimmäisen kerran, jotta ainetta menee myös ponttiin. Tällä taataan tasainen väri, koska jos pintakäsittely tapahtuu elementin kasauksen jälkeen niin vaaleata puuta tulee jossain vaiheessa näkyviin. Puulla on tietenkin eläessään taipumus kosteudesta riippuen kutistua ja turvota. Kattopaloihin teemme valmiiksi huovituksen. 

Sinä saat itse päättää kotasi värit, eikä se vaikuta hintaan. Meillä ei tule piilokuluja, jotka ovat valinnoistanne riippuvaisia.

 Meidän kanssamme Sinulla on hyvä mahdollisuus hankkia itsellesi seuraavan sukupolven kota.

 

Kotavalikoimamme

Kota 10,8 m²

Metsästysmajaksi muutettu grillikota.

 

Kota 13,6 m²
    
Portaan päiväkodin grillikota
Kota 17,3m²

Valmistumassa…

Kota 30,2 m²

Kyläyhdistyksen grillikota

Kodan rakennusvaiheet

Alla kuvia kodan pystytyksestä.

Tammelan Puu- ja Maarakenne
Puh. 0400 320 998

Kirsi Helin
Pekka Niittymäki
Uusitie 17, 31340 Porras
sähköposti: tammela@puu-jamaarakenne.fi